Goedkoop boek drukken

Goedkoop boek drukken is in de afgelopen jaren mogelijk geworden. In de afgelopen tien jaar zijn er steeds meer drukkerijen bijgekomen met concurrerende prijzen en de kosten van de drukkerijen zijn ook omlaag gegaan.

Concurrentie

goedkoop-boek-drukkenVoor de komst van het internet was er niet veel concurrentie tussen de drukkerijen. Een drukkerij moest alleen concurreren met de drukkerijen in de buurt maar tegenwoordig is het anders. Mensen moest wel bij een drukkerij in de buurt boeken laten drukken ook al waren ze op zoek naar goedkoop boek drukken. Ergens ver weg rijden voor goedkoop boek drukken deden maar weinig mensen.

Nu werkt het anders. De drukkerijen hebben allemaal een websites waar mensen boeken kunnen laten drukken. De boeken worden ook thuis bezorgd en maakt het dus niet meer uit waar de drukkerij zit of het nou dichtbij of ver weg is. Zo zijn de drukkerijen in Nederland in concurrentie met elkaar gekomen, want ze vissen nu allemaal haast in hetzelfde meer. Hierdoor is goedkoop boek drukken mogelijk geworden.

Lagere kosten

De drukkerijen hebben zelf ook lagere kosten tegenwoordig en kunnen ze het dus wel veroorloven om hun diensten goedkoper aan te bieden. Door betere printers en computers gaat het allemaal sneller en zijn er ook minder mensen nodig om het te bedienen.